Spelparcours 24 maart 2019

Zondag 24 maart organiseerden we een Spelparcours op de Bosmanege met allerlei verschillende onderdelen: een hindernisje, een vlaggengang met paraplu, een spook, een poort, een zeil, eendjes vissen etc.

De spelregels in een notedop: je krijgt drie minuten de tijd en mag zelf weten welke onderdelen je kiest en in welke volgorde. Elk onderdeel mag je maximaal twee keer doen en niet direct achter elkaar (minimaal één ander onderdeel ertussen). 
Het mag aan de hand of onder het zadel en dat mag je ook per onderdeel afwisselen. Voor elk onderdeel kan je punten krijgen. Iedereen mag twee rondes rijden.

Vooraf kregen de deelnemers gelegenheid om te komen oefenen. Omdat het voor veel paarden een nieuwe en spannende situatie is, is het zo gelijk een goede schrik- en obstakeltraining en kan iedereen goed voorbereid meedoen.

Voor klanten van de Bosmanege was het mogelijk om deel te nemen met een manegepaard of pony.

Er waren veel verschillende deelnemers, van jong tot iets ouder, ervaren en minder ervaren paarden en ruiters. Voor elke deelnemer en alle paarden en pony’s was het een waardevolle ervaring in het omgaan met nieuwe en vaak spannende situaties.

Voor de één was het vooral een oefening daarin en voor de ander stond het spel- en wedstrijdelement voorop en werd het parcours in vliegende vaart afgelegd!

Iedereen heeft het op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo heel goed gedaan, maar natuurlijk hebben we na een spannende finale toch drie winnaars aan kunnen wijzen, die met een goed gevulde prijzenemmer naar huis gingen. Gefeliciteerd Daniëlle, Anneke en Lys! Alle deelnemers kregen een kleine attentie.